18 September 2022 Duurzaam Voedsel Symposium
Het “Duurzaam Voedsel” thema is dit jaar (H)eerlijk duurt het langst. Zoals voorgaande jaren wordt in de Grote Kerk in Groede een symposium georganiseerd met een markt met lokale proeverijen.
De markt is open van 12-17 uur en wordt om 16:00 uur onderbroken voor lezingen van:
- Dr. Marjan van Dijk, internist/oncoloog bij ZorgSaam, spreekt over onderzoek naar de effecten van gewasbeschermingsmiddelen op de gezondheid;
- Dr. Herman Lelieveldt, auteur van De Voedselparadox, politicoloog aan de University College Roosevelt, spreekt onder andere over de voedselparadox, gezonde voeding, vleestax en korte ketens
De markt wordt opgefleurd met muziek van de band Talud en pianiste Martha Roelofs en een kinderprogramma.
Gratis entree, bezoekers kopen aan de ingang consumptiebonnen van 2 euro, de hapjes kosten 2 of 4 euro.
Deelnemers aan de markt zijn:
Bijeen | biologische groente |
Brouwerslokaal | café, restaurant, bierbrouwerij |
Centaury | natuurlijke verzorgingsproducten |
Christiane Hermans | eetbare bloemen |
Cultuur Educatie | |
De 6 Linden | bio restaurant en B&B |
Edu & Eefje Verherbrugge | Peruaanse keuken |
Heerenhoeve | ambachtelijk ijs van melkveehouderij |
Helga Bruynooghe | fermenteren |
Hof Zjevernie | biologische bloemen |
Ice-art de Fonteyn | thee/ijs |
Kulderzipke | wildplukwandelingen |
Leo & Joost Ruytenburg | wormenhotel & bijen |
’t Vosje & Bijeen | kaas en biologische groente |
Tuinen van Groede | biologische gemeenschapstuin |
Walter de Milliano | sorghum bier en meel |
Zenab | Syrische keuken |