18 September 2022 Duurzaam Voedsel Symposium

Het “Duurzaam Voedsel” thema is dit jaar (H)eerlijk duurt het langst. Zoals voorgaande jaren wordt in de Grote Kerk in Groede een symposium georganiseerd met een markt met lokale proeverijen.

De markt is open van 12-17 uur en wordt om 16:00 uur onderbroken voor lezingen van:

  • Dr. Marjan van Dijk, internist/oncoloog bij ZorgSaam, spreekt over onderzoek naar de effecten van gewasbeschermingsmiddelen op de gezondheid;
  • Dr. Herman Lelieveldt, auteur van De Voedselparadox, politicoloog aan de University College Roosevelt, spreekt onder andere over de voedselparadox, gezonde voeding, vleestax en korte ketens

De markt wordt opgefleurd met muziek van de band Talud en pianiste Martha Roelofs en een kinderprogramma.

Gratis entree, bezoekers kopen aan de ingang consumptiebonnen van 2 euro, de hapjes kosten 2 of 4 euro.

Deelnemers aan de markt zijn:

Bijeen biologische groente
Brouwerslokaal café, restaurant, bierbrouwerij
Centaury natuurlijke verzorgingsproducten
Christiane Hermans eetbare bloemen
Cultuur Educatie
De 6 Linden bio restaurant en B&B
Edu & Eefje Verherbrugge Peruaanse keuken
Heerenhoeve ambachtelijk ijs van melkveehouderij
Helga Bruynooghe fermenteren
Hof Zjevernie biologische bloemen
Ice-art de Fonteyn thee/ijs
Kulderzipke wildplukwandelingen
Leo & Joost Ruytenburg wormenhotel & bijen
’t Vosje & Bijeen kaas en biologische groente
Tuinen van Groede biologische gemeenschapstuin
Walter de Milliano sorghum bier en meel
Zenab Syrische keuken