[php_everywhere]

Vier de lente met gratis eetbare bloemen van Duurzaam Groede!

Eetbare bloemen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt er verrassende gerechten mee bereiden of versieren. Zo kun je de bloemen gebruiken als ingrediënt voor een heerlijke salade, verwerken in thee, yoghurt of een taart versieren. Bijen smullen van de nectar en bestuiven daarna andere bloemen.

Duurzaam Groede deelt zakjes 100% biologische eetbare bloemzaden uit. Een zakje van ongeveer 5 gram is voldoende om 5 m2 tuin in te zaaien. De kleurrijke eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers, goudsbloem, korenbloem, cosmea, afrikaantjes, groot kaasjeskruid of de rode zonnehoed en trekken allerlei bijen en vaak ook vlinders aan. In het voorjaar zaaien geeft in de zomer een tuin vol eetbare bloemen, voor jou en voor de bijen.

De zakjes kun je gratis meenemen bij lokale ondernemers in Groede of stuur een mailtje naar ruudgroe@zeelandnet.nl met naam en adresgegevens. Is er meer plek in de tuin en ben je net als de bijen helemaal ‘wild’ van eetbare bloemen, geef dan ook een telefoonnummer door.

Vier de lente en zomer, geniet van de bloemenpracht en verras jezelf en of je gasten door de recepten uit te proberen. En tegelijkertijd help je ook de bijen!